Popis
Upřednostňujete domácí potraviny před kupovanými? S tímto šunkovarem si připravíte domácí šunku dle svých chutí bez konzervantů a stabilizátorů.
Příprava je opravdu snadná!
Šunkovar naplníte masovou směsí, uzavřete, necháte v lednici odležet a poté vložíte do hrnce s vodou, který na sporáku zahřejete na přibližně 80 stupňů. Tuto teplotu udržujete s pomocí teploměru po dobu 2 hodin. Šunka je následně hotová. V šunkovaru si můžete připravit i domácí paštiku.
Nádoba šunkovaru je vyrobena ze speciálního, tepelně odolného plastu. Je opatřena protiskluzovými nožičkami, díky nimž můžete nádobu postavit do horké vody a vařit.
Součástí je i kvalitní teploměr, který je k šunkovaru připevněn tak, aby dosáhl do vody a měřil teplotu při vaření. Díky tomu je možné kontrolovat teplotu varu a předejít převaření šunky.
Šunku si můžete připravit i v menším množství (např. pro 1 až 2 osoby) pomocí redukce, která je součástí víka.